Zwangerschap

Vervolgcontroles

Je bent vrij om je vervolgcontroles in te plannen op de dag die voor jou het beste uitkomt. Mocht je het prettig vinden om zoveel mogelijk dezelfde verloskundige te zien of juist om ons allemaal een keer gezien te hebben voordat je gaat bevallen, overleg dit dan even met de assistente bij het inplannen van je afspraak.
Vervolgcontroles
Na de intake plannen we de termijnecho in, die zal rond 11 weken zijn en ongeveer 20 minuten duren.

Daarna kom je voor reguliere controles, van ieder minimaal 10 minuten. Als je denkt dat je wat meer tijd nodig hebt, is dat altijd mogelijk. Geef dit dan aan bij de assistente, zij zal dan een dubbele afspraak inplannen.
Ook wanneer er tussen de afspraken door iets gebeurt waardoor je ongerust bent kan je, na overleg, laagdrempelig een keer extra op het spreekuur komen.

Bij elke controle meet de assistente je bloeddruk en, als je dat wilt, je gewicht. Zij maakt vervolgens de vervolgafspraak en geeft je eventueel formulieren mee om bloed te laten prikken. Daarna kom je bij de verloskundige. Zij bespreekt het verloop van je zwangerschap en geeft antwoord op je vragen. Als je klachten hebt, kunnen we samen bekijken of we tips hebben om deze klachten te verminderen. Natuurlijk luisteren we ook elke controle naar de harttonen van jullie kindje en beoordelen we de groei en ligging.

Rond 27 weken plannen we standaard een dubbele afspraak in om samen met jou en je partner de bevalling te bespreken. Zijn er vragen, onzekerheden of wensen, dan komen deze aan bod. Daarnaast spreken we door wat je van ons kan verwachten tijdens de bevalling. Ter voorbereiding op dit gesprek krijg je van ons folders met informatie over de bevalling en de optie om een geboorteplan te maken. Deze kan je tijdens de afspraak meenemen om te bespreken.

Mocht je tijdens je zwangerschap extra zorg nodig hebben, overleggen we laagdrempelig met je huisarts of de gynaecoloog. Het kan voorkomen dat we de zorg voor de zwangerschap en bevalling over moeten dragen naar de gynaecoloog indien er zich complicaties voordoen. Dit wordt altijd van te voren besproken en uitgelegd. 

Wat kunnen we voor je doen?

Wij helpen je graag

Aanmelden intakegesprek Contact