Zwangerschap

Echoscopie

Alle reguliere zwangerschapsecho's vinden plaats in onze praktijk, door je eigen verloskundige.
Hieronder zie je welke echo's er standaard binnen onze praktijk gemaakt worden.
Bij medische noodzaak zal dit aantal toenemen.
Echoscopie
Vitaliteitsecho:
Tijdens je eerste controle zullen we een echo maken om te zien of de zwangerschap zich tot dat moment goed ontwikkelt. We kijken of het hartje klopt, of er sprake is van een meerling en we meten het vruchtje op om een inschatting te maken van de zwangerschapsduur.
Gezien de vroege termijn zal dit over het algemeen een inwendige echo betreffen. Geef het gerust aan als je hier bezwaar tegen hebt.

Termijnecho:
Tussen 10 en 12 weken maken we de termijnecho. Bij deze echo zullen we, aan de hand van metingen, de uitgerekende datum vastleggen.

SEO (13 en 20-weken-echo):
De 13 en 20-weken-echo worden uitgevoerd door een gespecialiseerd echoscopiste op onze praktijklocatie te Schijndel. Wij zullen jullie tijdens het intakegesprek uitgebreid informeren over de inhoud van dit onderzoek.
De 13-wekenecho vindt plaats tussen 12+3 en 14+3 weken.
De 20-wekenecho maken we bij voorkeur tussen 19+0 en 21+0 weken.
Via onderstaande links vindt je meer informatie over deze medische echo's:
13-wekenecho
20-wekenecho

Groeiecho:
In onze regio maken we standaard bij iedereen een groeiecho rond de 30 weken zwangerschap. Dit geeft ons meer inzicht in de groei van jullie kindje. Indien een kind te ver voor- of achterloopt in groei kunnen we tijdig kijken wat er aan extra zorg nodig is.

Liggingsecho:
Rond 35-36 weken zwangerschap controleren we of het kindje in hoofdligging of stuitligging ligt. Daarnaast zullen we de metingen van de groeiecho nog eens herhalen.

NB. Tijdens al de door ons gemaakte echo's wordt niet expliciet naar mogelijke lichamelijke afwijkingen bij de foetus gezocht. (m.u.v. de SEO's)

Wat kunnen we voor je doen?

Wij helpen je graag

Aanmelden intakegesprek Contact