Versoepeling van de maatregelen 8 Mei 2020

Beste zwangere en partner,

Gisteren zijn er nieuwe richtlijnen vrijgegeven vanuit onze beroepsgroep. Dat hebben jullie vast vernomen. We hebben vandaag intensief overleg gevoerd met het ziekenhuis Bernhoven, de regionale kraamcentra en het echocentrum over hoe we hier in onze regio mee om kunnen gaan. We hebben in onze regio veel mensen behandeld die ziek waren door het Corona virus. We willen graag op een verstandige manier de zorg weer uitbreiden, passend bij de situatie in onze regio. Zo snel als kan, maar ook niet te snel. Dan zijn we weer terug bij ‘af’.

Maar we zien ook weer wat meer lucht komen her en der.
Daarom kunnen we op sommige vlakken de zorg verruimen.
De zorg in de verloskundige praktijk kan weer wat worden uitgebreid. Twee weken geleden zijn we al gestart met het maken van de vroege echo, de zogenaamde vitaliteit echo. Vanaf maandag 11 mei kan je verloskundige ook de groei- en liggingsecho’s weer maken, zoals we gewend waren. Bij elke echo mag de partner meekomen naar de verloskundigen praktijk. Dit geldt nog niet voor alle andere controles. We werken nog met een beperkt controle schema en we doen ook nog enkele controles telefonisch.

Uiteraard blijft gelden: kom niet naar de praktijk als je verkouden bent, houd 1.5 meter afstand en ga verstandig om met deze versoepelingen. Uiteraard geldt dit ook voor je partner wanneer hij/zij mee komt naar een afspraak. Hebben jij of je partner klachten? Bel ons dan. We gaan dan een oplossing zoeken voor de controle.

Als je met spoed een controle nodig hebt tijdens je zwangerschap in ziekenhuis Bernhoven, dan mag je 1 begeleider meenemen. Voor de geplande controle in het ziekenhuis op de poli bij de gynaecoloog mag helaas je partner nog even niet mee. Het ziekenhuis is aan het doen wat het kan om hierin ook te versoepelen, maar moet kleinere stapjes zetten. Geduld is belangrijk. Bevallen in Bernhoven is nog steeds mogelijk en veilig.

Ook het echocentrum is druk bezig alles in orde te maken om partners bij de 20 weken echo toe te laten. Net als in het ziekenhuis duurt dat even om op een goede manier in te richten. We verwachten dat er op korte termijn een oplossing komt.

De begeleiding in het kraambed verandert op dit moment nog niet. We komen minimaal 1 keer tijdens het kraambed thuis langs om een visite te doen. De overige controles doen we telefonisch. We blijven in gesprek met de kraamcentra hoe op termijn verdere verruiming mogelijk is.

Wij danken jullie voor het grote begrip wat we gedurende de afgelopen weken steeds van jullie hebben gekregen! We hopen dat we stap voor stap steeds meer terug kunnen naar verloskundige zorg zonder beperkingen. Blijf gezond, geniet van elkaar en we zien en spreken elkaar binnenkort.

Team de Peppelaer

Wat kunnen we voor je doen?

Wij helpen je graag

Aanmelden intakegesprek Contact